Elimineer chaos door ontspannen te ondernemen

Natascha Sommer is schoonheidsspecialiste en eigenaar van Schoonheidssalon Knap. Natascha heeft al 8 jaar een succesvol en behaalde in 2017 en 2018 de Treatwell awards voor schoonheidssalon in Tilburg. Haar agenda zit al jaren vol en sinds een jaar hebben zij en haar man hun gezin uitgebreid met baby Joep.

Natascha merkte dat er de laatste tijd te veel chaos in haar hoofd was en besloot mij daarom een mailtje te sturen. Kort daarna begon ze met het persoonlijke Ontspannen Ondernemen traject. Meer over haar ervaring met dit traject lees je in onderstaand interview.

Natascha Sommer Schoonheidssalon Knap
Natascha Sommer

Ik had het gevoel alsof ik in de 6e versnelling stond.

Ik ben Natascha Sommer en ik had last van veel onrust. Er was veel drukte in mijn hoofd en ik had het gevoel dat ik in de 6e versnelling stond. Het overzicht was weg, ik had 10.000 ideeën en wist niet meer waar ik moest beginnen. De drive was er nog wel maar ik merkte dat ik vermoeid raakte ondanks dat ik deed wat ik leuk vond. Hierdoor ervoer ik naast een onrustig gevoel ook hoofdpijn en buikpijn. Mijn lichaam begon te protesteren en ik was bang dat als ik zo door zou gaan ik mijn grens zou overschrijden en een burn-out zou kunnen krijgen.

Ik wilde meer rust, overzicht en structuur.

Ik mailde Ilza omdat ik hoopte dat ze mij kon leren hoe ik een rustig gevoel kon krijgen. Dat ik met meer focus kon werken en gewoon tevreden kon zijn met de dingen die ik allemaal al heb gedaan. Ik had al zoveel nagedacht over hoe ik productiever en slimmer kon werken dat ik op het punt stond waarop ik mij afvroeg of dit allemaal nog wel goed kon komen.

Door de veilige omgeving durfde ik mij open te stellen waardoor ik snel bij de kern kwam.

Ik vond het heel fijn om met Ilza te werken. De dingen die Ilza aanreikt zijn kort en krachtig. Haar opmerkingen tijdens de coachsessies landen als een zaadje in mijn hoofd. Daar had ik steeds heel veel aan. Anderen zeggen vaak ‘je moet dit, je moet dat’ waardoor ik het gevoel had dat ik het verkeerd deed. Ilza zei iets heel anders waardoor ik veel meer rust ervaarde en ik ook echt mijn gewoonte kon veranderen.

Schoonheidssalon-Knap
Natascha in actie

Op het moment dat er iets niet lukte tussen de coaching sessies door mailde, appte of belde ik Ilza om te vragen hoe ik specifieke situaties beter kon aanpakken. Deze ondersteuning werkte als een soort van aanstekertje. Dat vlammetje, daar kon ik dan al gelijk weer mee verder. Zij was het vonkje, ik was het flammetje zegmaar. Voorheen als ik iets nieuws probeerde en het lukte vervolgens niet was het weer een teleurstelling. Juist door de ondersteuning tussendoor had ik echt even een steuntje in de rug waardoor ik toch weer op een ontspannen manier door kon.

Ik heb veel meer tijd dan ik dacht

De overtuigingen waarmee ik mijzelf tegenhield zijn nu stukken minder krachtig. Ik ging door Ilza’s tips and tricks meer mogelijkheden zien. Het gevoel dat ik veel te veel dingen móest doen en veel te weinig tijd had is verdwenen. Door de tips die Ilza mij gaf ontdekte ik dat ik meer tijd had dan ik dacht en dat hetgeen wat ik wilde doen ook in een kortere tijd kan.

Het meest waardevolle aan de samenwerking met Ilza vond ik het samen sparren over mijn situatie. Doordat ze een veilige omgeving creëert kon ik mijzelf echt openstellen waardoor we iedere keer weer tot de kern kwamen. Ik kan nu weer vanuit rust mijn salon verder laten groeien. Verder vind ik het bijzonder om te zien hoeveel informatie je uit één zin, appje of mailtje kan halen. Ik voel mij daardoor echt begrepen.

Ilza geeft de begeleiding die ik mis wanneer ik een boek lees of een tip van een vriendin krijg over het verlagen van mijn stressniveau.
5/5

Meer succes verhalen van ontspannen ondernemers

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *