Van paniek naar vertrouwen als startende succesvolle ondernemer

Wendy van den Bersselaar is technisch VA. Ze maakt online academies voor ondernemers met haar bedrijf Technische VA Brabant. Ondanks dat Wendy pas een jaar haar eigen onderneming heeft werkt ze al voor grote namen in de online wereld en merkt ze dat haar agenda te vol was. Dit leverde haar stress, lichamelijke klachten en het gevoel dat ze de controle kwijt was.

Via Facebook besloot ze om hulp te vragen. Kort daarna begon ze met het persoonlijke Booming Business in balans traject.

Wendy en Ilza
Wendy en Ilza

Ik had last van stress en onrust door gebrek aan controlle en overzicht.

Ik ben Wendy van den Bersselaar en had last van een te volle planning die veroorzaakt werd door een gebrek aan focus, inzicht en daardoor overzicht. Ik nam veel werk aan zonder een duidelijk beeld te hebben van mijn beschikbare tijd, de tijd die een project vraagt en het inkomen dat ik echt nodig heb. Ik had niet het gevoel dat ik de processen onder controle had, dat gaf me stress en onrust.

Ik wilde praktische tips maar kreeg ook inzicht in de kern van het probleem

In eerste instantie was ik vooral op zoek naar praktische tips en tools om mijn planning beter onder controle te krijgen. In de loop van mijn traject bij Ilza bleek dat aan mijn moeite om te plannen vooral een gebrek aan inzicht in tijdsinvestering en financiële situatie ten grondslag lag.

Het helpt enorm, dat ik het niet alleen hoef te doen

Ik kreeg inderdaad de praktische tools om mee te plannen, maar ook wist llza binnen no time te benoemen welke factoren onderliggend waren aan de uitdagingen die ik dacht te ervaren. Tijdens het traject wist Ilza me steeds weer bij te sturen als ik door alle inzichten en nieuwe tools het totaalplaatje weer even uit het oog verloren was.  

Daarnaast vind ik Ilza een professionele vakvrouw, die punctueel en gestructureerd werkt. Maar behalve dat is ze enorm betrokken, heeft ze een fijn karakter en geloof ik dat ze haar manier van communiceren goed aan kan passen naar de behoefte van haar klant. In onze sessies zorgde dit voor een hele fijne, persoonlijke en betrouwbare sfeer waarin ik me echt welkom voelde om mijn gedachten en gevoelens daarbij te delen.

Wendy in actie

Ik heb nu meer focus en geef beter mijn grenzen aan

Ik ben nog bezig met het verder implementeren van alle tips en tools, het kost tijd om nieuwe gewoontes aan te leren, maar ik heb nu in ieder geval wel het inzicht en de tools om mijn bedrijf onder controle te krijgen en te houden. De komende tijd zal mijn focus vooral liggen op het bewaken van mijn tijd en grenzen omdat ik nu weet wat ik nodig heb en dus ook wat niet. Zodra ik daar mijn stabiliteit helemaal in heb gevonden kan ik gaan werken aan de groei en het opschalen van mijn bedrijf.

Ik heb nu inzicht in waarom ik geen controle had doordat we hebben gewerkt aan het krijgen van inzicht of het gebied van mijn financiën en tijd. En ik heb nu concrete tools, kennis en handvatten waarmee ik mijn bedrijf kan plannen en onder controle kan houden.

Ook ‘nee’ zeggen is hierdoor makkelijker geworden omdat ik precies weet wat ik nodig heb om het financieel goed te doen en wat er daardoor past en nodig is (maar dus ook wat niet) voor mijn planning.

Nu kan ik vanuit rust verder groeien

Het meest waardevol aan de samenwerking met Ilza was de persoonlijk omgang en de veilige sfeer die ze tijdens de sessies weet te zetten. Daarnaast vroeg ik om praktische tools en gaf ze me diepgang en daarmee het inzicht waarmee ik vertrouwen heb dat ik met rust en zekerheid mijn bedrijf onder controle kan houden en verder kan laten groeien.

Ilza is de structuur in mijn bedrijf
5/5

Meer succesverhalen van ontspannen ondernemers

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *