Nieuwe energie opdoen

Zit jij net als ik een groot deel van je tijd alleen op kantoor of op de weg en voelt dat soms eenzaam? Dat gevoel van afgesneden zijn van anderen kan veel energie kosten. We halen onze inspiratie allemaal ergens vandaan, en die krijg je niet wanneer je te vaak het gevoel hebt dat je alleen aan het werk bent. Social media is leuk, maar echte verbinding? Die vind je toch vooral offline. Tijd om nieuwe energie op te doen.

In vrijheid verbonden

In vrijheid verbonden. Dat is de slogan van de Internet Marketing Universiteit. Afgelopen vrijdag was ik naar het live event van Tonny en Martijn. Ze hadden het voor elkaar gekregen om het AFAS Circustheater in Scheveningen tot de nok toe te vullen met ondernemers. Mocht je het niet weten: Er passen maar liefst 1.800 mensen in die zaal.

Ilza & Astrid
IMU Live

Zenuwachtig

Vooraf was ik best een beetje zenuwachtig voor alle prikkels. Als introvert, burn-out ervaringsdeskundige en HSP-er was dit mijn eerste dag-event sinds ik 2 jaar terug in elkaar geklapt was. Maar ik ging niet alleen, had er zin in en was vastbesloten inspiratie op te doen.

Aan het eind van de dag zat ik vol en was er hoofdpijn, maar ik was ook vol ideeën, nieuwe besluiten, en mooie plannen om het bedrijf naar zijn 3.0 versie te brengen. (Daarover volgende week meer.)

Onderdeel van een groter geheel

Sinds lange tijd voelde ik mij weer onderdeel van een grotere stroming. Ondernemen doe je nooit alleen, maar met 1.800 gelijkgestemden luisteren naar inspirerende verhalen, dat laat je pas echt voelen hoeveel online ondernemen in Nederland leeft.

Nieuwe energie opdoen

Heb je weer eens het gevoel dat je alleen aan het ondernemen bent? Ga dan opzoek naar connectie. Een aantal manieren waarop je dit kan doen zijn bijvoorbeeld: Bezoek events, trainingen, investeer in een goede mastermind, werk met een offline business buddy of huur een flexplek. Kortom, maak écht contact, laat je inspireren en kom daarmee uit je bubbel.

Vind je balans

Vergeet aan de andere kant niet om voldoende te rusten en naar buiten te gaan. Het blijft altijd een zoektocht naar de juiste balans. Het BLIKJE BALANS ontwierp ik op de momenten dat het stil was op kantoor en ik met volle focus aan de slag kon. Terwijl het uitwerken van social media posts of het maken van dit soort inspiratie mails prima later op de dag kan wanneer het wat rumoeriger is en de aandacht boog wat afzwakt.

Hoe zorg jij voor nieuwe energie en inspiratie? Laat je reactie hieronder achter in een comment.  

Over de auteur

Ilza Keeman

Als businesscoach en burn-out ervaringsdeskundige ondersteunt Ilza ondernemers om van hun stress af te komen en overzicht in het bedrijf te creëren. Dit doe ze aan de hand van praktische tips zoals in bovenstaande blog. Daarnaast ze gaat ook samen met haar klanten de diepte in voor blijvend resultaat. Op deze manier kunnen zij hun bedrijf weer verder laten groeien zonder meer uren te gaan werken of zichzelf in de onderneming te verliezen.

Meer tips om ontspannen te ondernemen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *