Lukt het jou om de knop om te zetten?

Gisteren had ik een VIPdag met een klant die het Van Stress naar Succes traject volgt. Aan het begin van zo een dag praten we altijd even bij. We zaten aan tafel, zij met koffie en ik met een kop thee toen ik haar vroeg ‘Hoe gaat het nu met je?’

Zondagsgevoel

Ze gaf aan dat gisteren een heerlijke dag geweest was. Ze was lekker weggezakt in het zondagse gevoel van ‘niks moeten’. Ondanks dat ze de zaterdag nog gewerkt had en vandaag voor een intensieve coaching sessie bij mij aan tafel zat voelde ze zich uitgerust en had ze er weer zin in. Op zondag lukt het haar goed om ‘de knop om te zetten’ en kan ze haar werk en alle andere gedachten lekker even loslaten.

Welke tekst staat er bij jouw knop?

Zelf heb ik ook zo een schakelaar in mijn lijf. Daar stond vroeger ook in hoofdletters ‘Zondag’ bij. Ondanks dat ik niet gelovig ben opgevoed was zondag wel altijd de dag dat we thuis rustig aan deden. We gingen meestal even op bezoek bij opa en oma én het was de enige dag in de week dat mijn vader niet werkte. Tegenwoordig is zondag voor mij nogsteed de aller makkelijkste dag om de knop om te zetten en uit te rusten. Vroeger lukte mij dat door de week een stuk lastiger. Naar mate de week vorderde werd ik steeds moeier. Ik redde het op een gegeven moment niet meer met alleen de zondag als rustmoment.

Leren om de knop om te zetten

Na mijn burn-out leerde ik schakelen. Ik kan nu op ieder moment de knop omzetten. Bij de start van een drukke dag, na een werkdag, tussen werkzaamheden door of in de lunchpauze switch ik van de AAN naar UIT. Of beter gezegd van geven naar opladen.

Zou jij ook op ieder moment de knop om willen kunnen zetten? Dat je kan opladen wanneer jij dat wenst in plaats van op de momenten die je vanuit huis uit hebt meegekregen?

Meld je dan aan voor de nieuwe training ‘In 5 stappen ontspannen ondernemen.’ Volgende week woensdag trap ik deze nieuwe training af en jij kan gratis online meekijken.

In deze training deel ik zoals de naam al doet vermoeden de 5 stappen waardoor jij ook leert om ontspannen te ondernemen. Verder leer je in deze training:

  • Hoe je als ondernemer een burn-out voorkomt
  • Een praktische tip om meer overzicht te houden
  • De meest gemaakte fout waardoor je lichaam gaat protesteren van de stress
  • 5 tips om de chaos uit je hoofd achter je te laten
  • Een doeltreffende tip om direct meer rust te ervaren
Zie ik je bij de training?

Over de auteur

Ilza Keeman

Als businesscoach en burn-out ervaringsdeskundige ondersteunt Ilza ondernemers om van hun stress af te komen en overzicht in het bedrijf te creëren. Dit doe ze aan de hand van praktische tips zoals in bovenstaande blog. Daarnaast ze gaat ook samen met haar klanten de diepte in voor blijvend resultaat. Op deze manier kunnen zij hun bedrijf weer verder laten groeien zonder meer uren te gaan werken of zichzelf in de onderneming te verliezen.

Meer tips om ontspannen te ondernemen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *