Ilza Keeman

Businesscoach &
burn-out ervaringsdeskundige

Ik ondersteun je om ontspannen te ondernemen

Met ontspannen ondernemen help ik jou als ambitieuze ondernemer om te leren rusten en overzicht te krijgen over je bedrijfsvoering zodat je jouw onderneming kan laten groeien zonder in een burn-out terecht te komen. Dat doe ik door de beste tips en veel inspiratie te delen via mijn blogsgratis stappenplan en coaching aanbod. Het is mijn missie om Ondernemend Nederland ontspannen te laten ondernemen. Dit doel ontstond natuurlijk niet zomaar. Wil je weten waarom ik business coach voor te drukke ondernemers ben? Lees mijn verhaal hieronder. 

Van loondienst naar ondernemer

Tijdens mijn eerste baan als technisch product ontwerper raakte ik oververmoeid. Ik kwam bij de bedrijfsarts terecht. Ik had hoofdpijn, vergat dingen, sliep slecht en ervoer een drukkend gevoel op mijn borstkast.

In die paar weken verplichte rust wilde ik uitzoeken wat er mis was gegaan. Ik concludeerde ik de volgende dingen: Ik gaf te veel, streefde naar perfectie en kon thuis mijn werk niet loslaten. Tijd om alles over een andere boeg te gooien. Ik droomde al jaren van een eigen bedrijf. Dit leek mij een goede manier om meer vrijheid en plezier te ervaren.

Ik startte mijn adviesbureau in usability design waarmee ik organisaties voorzag van onafhankelijk ontwerpadvies. Ondanks dat ik hard werkte kreeg ik het bedrijf niet van de grond. Veel gesprekken later besloot ik om naast mijn adviesbureau te gaan freelancen.

Ilza Keeman
Burn-out Ilza Keeman

Burn-out

Op een dag was ik in een ziekenhuis om een product te observeren. Het zweet brak mij uit. Ik excuseerde mij en liep de gang op om een verpleegkundige aan te spreken. Op de gang begaf mijn lijf het. Het werd donker. Met een flinke klap op mijn hoofd belande ik op de koude vloer van het ziekenhuis om na een paar seconden wakker geschud te worden door een aantal geschrokken verpleegkundigen.

De dagen erna bleef de hoofdpijn aanhouden. Reden genoeg om even naar de huisarts te gaan. Zij constateerde; ik had een burn-out.

Niet alleen

Sinds mijn over vermoeiing bij mijn baan in loondienst was ik begonnen om te leren hoe ik op de juiste manier rust. Tijdens mijn herstelperiode besloot ik mijn doelgroep binnen mijn bedrijf te veranderen van technische managers naar ambitieuze ondernemers. Ik wist inmiddels hoe ik moest ondernemen en ben door mijn achtergrond een kei in het ontdekken van je ideale klant en het ontwerpen van een passend aanbod.

Na mijn herstel las ik op het internet een artikel over burn-out klachten bij jonge ondernemers. Voor het eerst voelde ik mij niet meer alleen, dom en beschaamd over mijn situatie. De getallen logen er niet om. 62% van de ondernemers tussen de 18 en 34 jaar hadden burn-out gerelateerde klachten of waren gediagnosticeerd met een burn-out.

Later leerde ik via het CBS dat het om iets meer dan 95.128 Nederlandse ondernemers gaat. Waarbij de groep tussen 25 en 45 jaar het grootste aantal te drukke ondernemers telt.

Infographic Burn-out
artikel over burn-out klachten

Ontspannen ondernemen

Ik besloot mij verder te laten coachen om Nederlandse ondernemers te leren om ontspannen te ondernemen.

Inmiddels zijn we een paar jaar verder en weet ik precies hoe ik vanuit rust mijn bedrijf laat groeien. Hierdoor heb ik weer plezier in het ondernemen zonder de angst om in een burn-out te raken. En dat kan ik jou ook leren. Wil jij ook op een gezonde manier jouw bedrijf laten groeien zonder jezelf in een burn-out te werken? Dan begeleid ik je graag om ontspannen te ondernemen.

Jij kan ook ontspannen ondernemen

Ik heb tientallen te drukke ondernemers mogen coachen om met meer focus en vanuit rust een overzichtelijke bedrijfsvoering neer te zetten. Enkele van hen delen hun ervaring hieronder.

Astrid van Kollenburg
Astrid van Kollenburg
Succes met je webshop
Lees verder
In een paar uur van chaos naar jaarplan. Ilza heeft me ontzettend goed op weg geholpen bij het maken van mijn plan voor 2019. Ik was het overzicht kwijt in wanneer ik welke diensten wilde gaan aanbieden. Door de juiste vragen te stellen en een spiegel voor te houden heeft ze in korte tijd veel helderheid gegeven waardoor ik nu een gestructureerd plan heb voor komend jaar. Dank je wel Ilza! ​
Liz Seuren
Liz Seuren
Walk in my green closeth
Lees verder
In 3 maanden van idee naar bedrijf, zonder stress. Ik had een idee in mijn hoofd. Het was gewoon een drempel om dat idee echt met mensen te gaan delen. En nu, 3 maanden later stààt het gewoon. Ik heb nu heel duidelijk waarom ik dit bedrijf wil opzetten. Mensen reageren super enthousiast en ik ben echt zichtbaar aan het worden. Ik word er enorm blij van om hier mee bezig te zijn. Het is nu niet meer een idee maar een bedrijf. Dankzij Ilza 's rake vragen en concrete planning blijf ik er voor gaan.
Ans van Erve
Ans van Erve
Praktijk Hidio
Lees verder
Ilza kijkt met je mee en ziet ook de vraag achter de vraag. Daardoor heeft de training mij ook nieuwe inzichten en energie opgeleverd.
Sonja van der Meer
Sonja van der Meer
Flier a Fleur
Lees verder
Ik heb van Ilza geleerd om toch mijn passie te blijven ontwikkelen en voor mijn eigen doel te blijven gaan. Dat ik vooral bij mijn eigen kern mag blijven en toch ook meerdere zaadjes kan planten om zo op mijn manier mijn bedrijf te laten groeien.
Marieke van der Vaart
Marieke van der Vaart
Studio Omvormen
Lees verder
Eigenlijk een soort van filter om van de chaos in mijn hoofd weer een duidelijk doel en stappenplan te maken. Het was een vriendelijke, ontspannen en behulpzame sfeer. Leuk om te ervaren dat mensen vanuit hele andere inzichten/talenten aan één tafel elkaar kunnen motiveren en verder helpen!
Nathalie Sulman
Nathalie Sulman
Simplicity coaching
Lees verder
Of je nu startend ben of een te drukke ondernemer, Ilza coacht persoons- en situatie gericht. Door haar concrete terugkoppeling van het helder maken van de stappen die je nu kunt zetten en wat zij hierin kan betekenen als liefdevolle stok achter de deur
Simone Visser
Simone Visser
Sipack
Lees verder
Ilza heb ik ontmoet op een netwerkevenement. We raakte snel in gesprek en ik zag in Ilza een heel intelligente vrouw met aandacht voor mij en mijn dienstverlening. Ik kan Ilza vol vertrouwen aanbevelen. Als persoon en zeker ook om haar (mee)denkniveau en kennis.
L.v.L.
Lees verder
Als iemand slimme oplossingen weet, is het Ilza wel 😊
Natascha Sommer
Natascha Sommer
Schoonheidssalon KNAP
Lees verder
Voordat ik met Ilza ging werken had ik last van veel onrust. Ik had het gevoel dat ik in de 6e versnelling stond. Ik was bang dat ik mijn grens zou overschrijden en een burn-out zou krijgen. Inmiddels heb ik geleerd met welke overtuigingen ik mijzelf tegenhield. Door Ilza haar tip's ging ik meer mogelijkheden zien. Het gevoel dat ik veel te veel dingen móest doen en veel te weinig tijd had is verdwenen en ik ontdekte dat ik meer tijd had dan ik dacht en dat hetgeen wat ik wilde doen ook in een kortere tijd kan. De stress is inmiddels weg en ik durf weer doelen te stellen voor de toekomst.
Wendy van den Bersselaar
Wendy van den Bersselaar
Virituele Assistent brabant
Lees verder
Ik heb nu inzicht in waarom ik geen controle had doordat we hebben gewerkt aan het krijgen van inzicht of het gebied van mijn financiën en tijd. En ik heb nu concrete tools, kennis en handvatten waarmee ik mijn bedrijf kan plannen en onder controle kan houden. Ook ‘nee’ zeggen is hierdoor makkelijker geworden omdat ik precies weet wat ik nodig heb om het financieel goed te doen en wat er daardoor past en nodig is (maar dus ook wat niet) voor mijn planning. Ilza, jij bent de structuur in mijn bedrijf!
Araceli thomas
Araceli thomas
Verwonder je meer
Lees verder
Ik heb nu veel mee overzicht. De sessie was een erg fijne coach call. Open, spontaan en wendbaar. Ik wist nog niet exact wat te vragen maar Ilza’s suggestie was een schot in de roos. Nu heb ik veel meer overzicht over mijn gehele aanbod en hoef ik niet meer te twijfelen over wat ik precies aan wil gaan bieden.
Jessica Rits
Jessica Rits
Merkvaardig
Lees verder
Vorige week heb ik een bijzonder en fijn gesprek gehad met Ilza. Ik wil haar heel erg bedanken voor de ‘spiegel’ en het inzicht dat ze mij gegeven heeft. Het heeft mij enorm geholpen!.
Anna Kogut
Anna Kogut
Vrouwen op de vloer
Lees verder
Voor mij zat de waarde in het 3 maanden traject met name in het ‘bedrijf op orde maken’ gevoel. Ook al zou ik mezelf beschrijven als een happy creative, de waarde van orde en structuur, geeft een opgeruimd gevoel. Ilza heeft mij daardoor letterlijk de RUIMTE voor groei gegeven.
Audrey van Esch
Audrey van Esch
Studio Online Marketing
Lees verder
Ik denk dat de support die Ilza levert voor mij het meest belangrijk is geweest. Ze motiveert mij en is oprecht aan het coachen om mij verder te brengen naar een gebalanceerd leven.
B.M.
Online ondernemer
Lees verder
Ik merk alleen al door dit korte gesprek dat de mist aan het optrekken is.

Ik ben onder andere gecoacht door

Ik hecht veel waarde aan een goede fundering en opleiding zodat ik jou zo goed mogelijk kan begeleiden. 

Jorien Vossen

De Ploeg

Wil jij ook ontspannen ondernemen?

De ontspannen ondernemer methode

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis het waardevolle stappenplan voor een ontspannen houding binnen je bedrijf. Vind meer rust, krijg meer overzicht én maak meer winst zonder meer uren te werken. Voorkom de fouten die 95.128 ondernemers in Nederland maken en zorg ervoor dat jij wel ontspannen onderneemt. Ben jij klaar om vanuit rust te groeien? Download dan direct het stappenplan.