Ben ik een te drukke ondernemer?

2 minuten check

Resultaat direct in je mailbox

alleen ja/nee vragen

We hebben het allemaal wel eens druk

Als ondernemer kan dit soms net wat langer aanhouden dan bij iemand die in loondienst werkt. Zo nu en dan een drukke periode is niet erg. Dit maakt je niet direct een te drukke ondernemer. Maar wanneer je voor een langere periode druk bent wordt het een ander verhaal. In deze check deel ik situaties met je die ik bij klanten tegen gekomen ben. Aangevuld met gebeurtenissen die ik zelf mee heb gemaakt als ervaringsdeskundige.

Ik deel deze situaties met je in de hoop dat het je bewust maakt. Zo kan je tijdig actie ondernemen en vervelende situaties voorkomen.

Het gaat niet om het aantal uren dat je werkt

Hoeveel tijd je aan je bedrijf besteed zegt overigens niks over hoe druk je je voelt. Iedereen reageert anders op situaties. Net als dat we allemaal een andere pijngrens hebben, hebben we ook allemaal een andere grens waarop iets te veel wordt. Er zijn ondernemers die fluitend 80 uur per week werken. Terwijl er ook ondernemers zijn die met 40 uur per week veel stress ervaren. Zoals er een verschil tussen individuen is, is er ook een verschil in tijd. Het kan best zijn dat je tegenwoordig minder actie kan hebben dan 10 jaar terug. Als dit zo is, mag je jezelf wel afvragen hoe dit komt. Ben je een te druk ondernemer?

Doe de check: Ben ik te druk?

powered by Typeform